AFM twijfelt aan betrouwbaarheid en legt dwangsom op

De AFM heeft op 7 december 2016 een last onder dwangsom opgelegd aan de heer G.P. van der Leij uit Helmond. Van der Leij handelt onder de naam De Vestelier financiƫle diensten en is tevens bestuurder van Personal Service 4 U B.V.

De heer Van der Leij is bij beide ondernemingen dagelijks beleidsbepaler. Hij voldoet onvoldoende aan informatieverzoeken van de AFM, die deze informatie nodig heeft om vast te kunnen stellen of de wet wordt overtreden. De dwangsom bedraagt 5.000 euro voor iedere dag dat hij de gevraagde informatie niet geeft.

De Vestelier financiële diensten en Personal Service 4 U hebben een vergunning van de AFM en mogen daarom bemiddelen en adviseren over financiële producten. De AFM vermoedt dat De Vestelier en Personal Service 4 U niet beschikken over een beheerste en integere bedrijfsvoering. De AFM komt tot dit vermoeden op basis van signalen die de AFM heeft ontvangen. Deze feiten raken mogelijk ook de betrouwbaarheid Van der Leij die van beide ondernemingen beleidsbepaler is. Om deze tekortkomingen vast te kunnen stellen, heeft de AFM informatie opgevraagd. Die informatie heeft de AFM nog steeds niet volledig ontvangen.

Omdat Van der Leij niet alle informatie binnen de gestelde termijn heeft geleverd, is hij sinds 22 december 2016 verplicht de dwangsom te betalen aan de AFM. Iedere dag dat hij niet aan de opgelegde last voldoet, loopt de dwangsom op met € 5.000 tot een maximum van €50.000.
 
Bron: AFM
Geplaatst op 02-01-2017


Share on: